doko

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Na Slovensku máme aj „demokraciu“ typu F.S.

...Pre zaujímavosť 11.3.2020 bolo na Slovensku potvrdených 32 prípadov nákazy koronavírusom, ale 5.11.2021 až 6 502, čiže 200 krát viac...

Už od 12. marca 2020 v našom štáte platí mimoriadna situácia, ktorá trvá doteraz a to bez prerušenia. Bola to reakcia na celosvetovú Covid pandémiu. Pre zaujímavosť v tom čase bolo na Slovensku potvrdených 32 prípadov nákazy koronavírusom. Na porovnanie 5.11.2021 bolo u nás takýchto prípadov až 6 502, čiže 200 krát viac. Inak povedané, na Slovensku vznikla v marci 2020 krízová situácia, lebo bola ohrozená bezpečnosť štátu spočívajúca v ohrození zabezpečenia demokratického poriadku a ochrany života a zdravia osôb. Následkom čoho, vláda pána Pellegriniho vyhlásila mimoriadnu situáciu.  Na oživenie pojmu pripomeniem, že  mimoriadna situácia je v zákone 42/1994 Z. z. o civilnej ochrane obyvateľstva definovaná takto: „mimoriadnou situáciou sa rozumie obdobie ohrozenia alebo obdobie pôsobenia následkov mimoriadnej udalosti na život, zdravie alebo majetok, ktorá je vyhlásená podľa tohto zákona; počas nej sa vykonávajú opatrenia na záchranu života, zdravia alebo majetku, na znižovanie rizík ohrozenia alebo činnosti nevyhnutné na zamedzenie šírenia a pôsobenia následkov mimoriadnej udalosti. Pričom mimoriadnou udalosťou sa rozumie živelná pohroma, havária, katastrofa, ohrozenie verejného zdravia II. stupňa alebo teroristický útok.“ Za priestupok spáchaný počas mimoriadnej situácie, hrozí fyzickej osobe pokuta do 1659 eur. Za správny delikt hrozí právnickej osobe alebo fyzickej osobe – podnikateľovi, pokuta až do 33 000 eur. Toľko na úvod.

Keďže tento stav trvá  doteraz, neviem pochopiť, že na Slovensku existuje časť občanov, ktorí toto nevedia, alebo nechcú vedieť a svojim konaním vedome porušujú zákony. Smutné je, že nejde iba o tzv. „nič neznamenajúcich občanov“, ale o viacerých, najmä opozičných poslancov NR SR a politických funkcionárov týchto opozičných strán. Len na ilustráciu spomeniem napr. to že tieto osoby zneužívajú poslaneckú imunitu, verejne porušujú zákaz zhromažďovania, ignorujú nariadenia o nosení rúšok, vyhrážajú sa tým občanom, ktorí verejne presadzujú dodržiavanie zákazov vo vzťahu ku covid opatreniam a podporujú podávanie vakcín proti Covidu. Vrcholom je, keď glorifikujú tzv. „celebrity“, ktoré sú obvinené zo spáchania trestných činov, spochybňujú súdnu moc, a podob. (Ja také konanie nazývam demokracia typu F.S.)  Áno, aj také konanie je prejavom demokracie, každý sa môže  slobodne rozhodnúť, či bude zákony dodržiavať alebo nie, ale demokratické je predovšetkým to, že orgány k tomu určené, budú v prvom rade včas a demokraticky postihovať tých, čo zákony porušujú a tak zároveň, chrániť absolútnu väčšinu nás, čo zákony dodržiavame. Žiaľ, toto akosi zaostáva v čase a terajšia vláda tomu, podľa mňa asi nechtiac, svojou nerozhodnosťou a pomalou reakciou, napomáha.

A tak človek nadobúda dojem ako keby terajšia vláda,  čakala na chvíľu, keď opozícia a extrémisti privedú Slovensko, až k anarchii. Takýto jej postoj ale môže mať nedozerné následky, lebo história potvrdzuje, že  anarchia nie raz otočila slobodu a vládu demokracie, na tyraniu a vládu diktátorov. Pomôžem si vyjadrením šéfa Smeru zo 17.10.2021, ktoré odznelo v Rimavskej Sobote: ... „na jar tu budú veľké sociálne výbuchy a nepokoje“ ... Ja dodávam. Tomu treba na Slovensku jednoznačne zabrániť, ešte je čas. Peknú a pokojnú jeseň praje doko. Viac na podobnú tému píšem aj na http://doko.blog.portal.sk/detail.html?a=4ee69fb7674acf1e0c14adaaf8a40c07 P.S. Už ste sa dali zaočkovať proti covidu ?


Komentáre,názory | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014