doko

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Múdrosť v citátoch II

...Každý človek si určuje cenu sám. (Schiller)...O čom sa písalo (91)
Neobjavujme to, čo už bolo dávno objavené. Do tejto kategórie by sme pokojne mohli zaradiť napríklad životné skúsenosti našich predkov, ktoré sú sformulované ako stručne myšlienky vo forme ich múdrosti a my im hovoríme citáty. Aj preto si dovolím niekoľko z nich oživiť a to nielen pre zberateľov, ale aj ostatných záujemcov, a to v takej podobe ako sú uvedené v starom Kalendári gréckokatolíkov. 

Múdrosti našich predkov

Každý človek si určuje cenu sám. (Schiller)

Nemajte strach pred neúspechmi. Prvý je nutný, lebo cvičí vôľu. Druhý môže byť užitočný. A keď opäť vstanete i tretí raz, ste mužom. (R. Bazin)

Mierom sa nič nestráca, všetko sa môže stratiť vojnou.  (Pius XII)

Pokoj sa nebuduje len politikou a rovnováhou síl ale duchovne, ideami, pokojamilovnými činmi (Pavol VI).

Nikto nie je dobrý náhodou. Cnosti sa treba učiť. (Sneca)

Keď si prišiel na svet, plakal si a všetci sa smiali. Ži tak, aby až budeš svet opúšťať všetci plakali a ty si sa usmieval. (indická múdrosť)

Autori týchto citátov ich zaiste vyslovili v konkrétnej historickej dobe a pri určitej príležitosti. To, že sú aktuálne aj dnes, robí z ich autorov osobnosti aj pre dnešok. Aj preto ich citujem.
Pekný deň prajem. doko


Citáty | stály odkaz

Komentáre

  1. doko
    peknú pohodovú nedeľu... dík.
    Prvý je pre mňa dôležitý, tak ako sa píše, tak to aj cítim... preto sa čuduje pár ľudí, čo som sa zmenila.. Zmenila som sa, lebo som sa prestala podceňovať..!
    Vojna... mier.. toto už pochopili ľudia dávno pred nami, len my opakujeme chyby a myslíme si, že prídeme na úplne iné pravdy. Škoda.. mrhania ľudskými životmi , i minútami žitia:((
    publikované: 15.06.2008 10:28:38 | autor: vikina (e-mail, web, autorizovaný)
  2. vikina
    určite si na spoznanie svojej životnej hodnoty musela vynaložiť aj primerané úsilie, podstatné je, že si to dokázala a k tomu ti gratulujem, lebo toto sa v živote nepodarí každému.doko
    publikované: 15.06.2008 12:43:20 | autor: doko (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014