doko

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Kozmickí montéri v Prešove

... Chlapi, máte môj úprimný obdiv a vďaku.... aj obrázky

     Od chvíle, kedy sa v Prešove primátorského vesla ujala žena, je evidentné zlepšenie čistoty v meste. Ako sa v našich končinách hovorí, upratovanie v meste začala od podlahy. A veru už došlo aj na veľmi vysoké poschodia.  Pri prechádzke  23.3.2016 som si všimol, že na 110 metrov vysokom továrenskom komíne, inak ide o najvyššiu stavbu v Prešove, sa niečo deje. Ešte, že som mal pri sebe môj digital compakt. A tak sa mi podarilo zvečniť výstup  2 montérov, ktorí podľa mňa, boli v dobe od 10,03 do 11,20 hod. opravovať letecké signalizačné svetlá, lebo tie na tomto, ale aj na vedľajšom, o niečo nižšom továrenskom komíne, nefungujú už najmenej pol roka.  

Hoci som bol na zemi, aj tak som mal divný pocit, keď som si prezeral snímky. O niečo lepší, šťastnejší iste boli, tí dvaja kozmickí montéri, keď vystúpili na vrchol tohto nefunkčného továrenského komína.

Na priblíženie situácie vám môžu poslúžiť moje nasledujúce obrázky.

110 metrov vysoký komín

Šťastné tváre montérov-kozmonautov po výstupe

 Viac obrázkov si môžete pozrieť na svetovom úložisku fotografií

https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Chimneys_in_Pre%C5%A1ov

Chlapi, máte môj úprimný obdiv a vďaku. Lebo okrem toho, že ste sa tak vysoko vyštverali ste urobili aj niečo užitočné pre bezpečnosť Prešovčanov. Totiž obidva, doteraz v noci neosvetlené komíny, ležia v leteckom koridore vrtuľníkovej záchrannej služby, často lietajúcej na airport prešovskej fakultnej nemocnice.  Zdraví doko.


Príbehy, postrehy | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014