doko

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Kedy je spánok najtuhší?

...O čom sa v minulosti písalo? (26)
Je doba informačných systémov. Každý chce vedieť všetko čím skôr, možno, že mnohí by to radi vedeli už pred tým, než sa udalosť stane.  Ani táto myšlienka sa v budúcnosti asi úplne vylúčiť nedá. Preto je len samozrejmé, že veľmi veľa ľudí práve v snahe, dozvedieť sa čo najviac a čo najrýchlejšie, podceňuje význam zdravého spánku. Pritom, už viac než pred 70 rokmi v tomto smere existovala veľmi jasná teória o spánku. Stačí si prečítať, čo na túto tému písal, v doslovnej jazykovej citácii  kalendár -  Pútnik svätovojtešský ročník 1936.

"Kedy je spánok najtuhší? 
Nie je vždy rovnako silný: keď zdravý človek večer o 10 hodine zaspí, jeho spánok v nasledujúcej ¼  hodine je ešte slabý, postupne sa však zosilňuje a okolo 1. hodiny po polnoci je najsilnejší. Potom spánok do 6-ej hodiny rannej pomaly prechádza do stavu driemot  a do prebudenia. Ráno medzi 5. a 6. hodinou na ½ hodiny spánok je zas hlbší a od ½ 2. do 3/4 2. hodiny nad ránom zas slabší."
Odporúčam, podľa tohto návodu, prispôsobiť aj nadmerné "behanie" po internete. Určite by to bolo, nielen na radosť rodičov, ale aj samotných detí. Príjemný a tuhý spánok, s množstvom krásnych snov v dobe do polnoci, a niekedy aj cez deň (ak je voľno), vyspíte sa do sýtosti. Praje doko.  O tom, čo sa písalo v roku 1936, si môžete prečítať aj na http://doko.blog.portal.sk/?s=37347


 


Oprášené zaujímavosti | stály odkaz

Komentáre

  1. Spánek
    Děkuji za zajímavé informace o spánku. Určitě mi to dá dost do života, abych s tím svým spánkem konečně začala něco dělat. Bohužel mi trvá třeba 2-3 hodiny, než vůbec usnu a myslím, že tím úplně přicházím o tu nejtvrdší část spánku. Uvažuji i o nové matraci, ale nemám zrovna peněz na rozdávání, co jsem tak koukala tady https://eco-matrace.cz/69-levne-matrace také dají i za docela dobré peníze pořídit kvalitní matrace.
    publikované: 26.04.2021 12:12:33 | autor: Nerria (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Noční košilky
    Dobrý den, aby jste dobře spali, musíte mít kvalitní matrace, také i pohodlné noční prádlo. A takové já sháním. Na netu na webových stránkách https://miorio.cz/227-nocni-kosilky jsem objevila několik nočních košilek s kvalitní bavlny. Jenže nemám s těmito webovými stránkami zkušenost, ráda bych věděla, máte-li Vy zkušenost, poraďte. Z pozdravem a díky. Romca
    publikované: 02.05.2022 18:24:46 | autor: Romca (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014