doko

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Firemná kultúra členov slovenskej vlády

...správny gentleman, by nikdy a za nijakých okolností, nemal verejne ukazovať svoju neľúbosť voči žene ...

Zrejme každý kto chce, iste vie, že máme na Slovensku novú vládu. No, už nie každého, zaujímajú prvé kroky jednotlivých členov vlády. Ja si rád všímam okolie, a k tomu iste patria, aj ľudia v ňom. Takže, hneď doslova  niekoľko sekúnd po vymenovaní pána Fica za predsedu vlády, pri jeho príhovore k pani prezidentke, ma zaujal fakt, že novovymenovaný predseda vlády, svoj predslov nečíta  z papiera. Bol to taký kontrast, že sa nedal prehliadnuť. Pani prezidentka svoj príhovor totiž čítala. Za iných okolností, by iste išlo a banalitu, ale teraz to bol protokolárny akt, vysielaný priamo do celého sveta.  Viete, teraz mi  nejde o obsah prejavu, ale o formu. Totiž, pán Fico je veľmi svojrázny politik. Rád poúča a to aj vtedy, kedy by nemusel. Čakal som, že dá nejakým spôsobom pocítiť svoju „neľúbosť“ voči našej hlave štátu, len som nevedel ako. Slovne, to podľa mňa neurobil. No spôsobom, akým tie slová predniesol (bez čítania z papiera) to plne nahradil. Ja som to pochopil tak, že sa chcel pred všetkými vytiahnuť, akože - vidíte „ona“ čítala a ja som to sypal z rukáva. Aj to by som pochopil, ale vtedy, ak by boli dodržané elementárne pravidlá slušnosti ale aj protokolárne zvyklostí.

1. Totiž, správny gentleman, by  nikdy a za nijakých okolností, nemal verejne ukazovať svoju neľúbosť a nieto ešte nadradenosť voči žene. (napr. vtedy, ak ona číta z papiera, mal by urobiť to isté).

2. Nie som odborník na protokol, ale myslím si, že pri takýchto prejavoch, je iste predpísaná nejaká forma. Ak ju niekto nedodrží, niečo tým sleduje, alebo je „neslušný.“

Druhým členom vlády, ktorý bol vo funkcii len niekoľko hodín a už popieral príťažlivosť zemskú, je minister vnútra, pán Šutaj Eštok. Je vidieť, že o firemnej kultúre toho ešte asi veľa nepočul. Pripomínam, že jej podstatou okrem iného, je najmä šírenie dobrého mena firmy, v tomto prípade ministerstva vnútra. Totiž to, akým spôsobom pán minister zrealizoval personálne zmeny na čelných postoch Policajného zboru SR, sa raz bude na všetkých slovenských manažérskych fakultách učiť ako odstrašujúci príklad. Samozrejme, že sa to muselo dotknúť všetkých, ktorým takto „poďakoval“ za to, že profesionálne slúžili občanom tohto štátu pri ochrane ich práv a bezpečnosti. Polícia tu predsa nie je pre žiadnych politikov, ale len a len pre občanov. Iste, mohli urobiť nejaké chyby, ale za tie ich nesmie trestať niekto, kto ich z titulu nadriadeného pozná 3 hodiny.

A tak by bolo dobré, aby tento lapsus veľmi agilného ministra, napravil niekto z tých predstaviteľov štátu, ktorí majú hájiť záujmy všetkých občanov Slovenska, lebo ich k tomu poverili pri voľbách. A to sú : prezidentka, predseda NR SR alebo predseda vlády. Myslím to tak, že pri odchode do civilu, napr. pána prezidenta policajného zboru, nájdu v sebe toľko odvahy, že mu za jeho 23 ročnú prácu v prospech nás občanov SR, aspoň verejne poďakujú. Všetkým prajem mier, príjemnú jeseň a pekné jesenné prázdniny. doko.


Komentáre,názory | stály odkaz

Komentáre

  1. Nefiremná nekultúra aj tých druhých
    Dobrý deň, prajem,
    čudný svet si tu teraz žijeme. Zlo má byť dobro, dobro tu údajne vôbec nemá byť, lebo toľko zla sa tu nepomestí. Nuž a otázka, čo je to dobro a čo to je zlo?

    Prvé kroky , či skoky pána ministra vnútra.

    Nestotožňujem sa s názorom pán Kotuliča, že pán Matúš Šutaj Eštok mal poznať / či vlastne nepoznať / až 3 hodiny tých vo vedení polície. Však to vedenie polície si tu ,, bačovalo,, ako dlho? A ich politické komentovanie spoločenského života na Slovensku v kravatkách a košieľkach , nazvem to denno denne, sa hádam vtesná do tých 3 hodín poznania pána ministra.
    Firemná kultúra veru podľa mňa tiež nie je to, keď sa tu na Slovensku zjavili noví ,,turisti,, , ktorým nik nerozumie. A čuduj sa svete, všetci sú zo Sýrie a narodili rovnako. To už sme zabudli na vnútornú ochranu štátu? To pár ukecaných, nezainteresovaných politikov, ktorým som ja, ale aj Vy, či moje deti, či deti mojich detí úplne ukradnutí? To, že sa tu proklamujú protištátne názory o humanizácii celého sveta, zrovna tu na Slovensku? Jedna z najchudobnejších krajín EÚ má byť koridorom do Európy! Kto to tu organizuje? Kto to tu zabezpečuje, babka z Očovej?
    Písal som už novému pánovi ministrovi vnútra , čo sa deje v polícii. Nie, NAKY, HAKY a BAKY, ale tam, kde majú skutočne pracovať, v teréne. Teda pri aj zabezpečovaní dodržiavania zákona. A čo si myslíte, že čo sa deje?
    Tu sa pozastavím a bez akýchkoľvek zaváhaní musím poďakovať, že podstatná časť ozbrojencov a teda aj polície , si plní svoje úlohy zodpovedne . Ale, prečo teda mnohé veci nefungujú? Nuž, poviem teda aj takto verejne, však o to tu ide. Po dlhodobom upozorňovaní , že sa porušuje zákon na úseku dopravy, mi vysokopostavený funkcionár povie - ,, Priestupky na úseku dopravy sa už robiť nebudú, zodpovední, boli vyriešení,, . Potiaľto to je úplne v poriadku. Ale nasledoval dovetok, ,, Ale aj oni / porušovatelia zákona/ si robia iba svoju robotu,, !!! Môže to byť iba náhoda, ale nie je.
    Takže môj názor na vedenie polície - sa spolitizovalo! A tento orgán verejnej moci / často kľúčový / musí byť jednoznačne apolitický a profesionálny. Hádam tu nechceme policajné prevraty, či?
    Či slúžil toľko, alebo onokoľko / pán prezident polície / vôbec nie je rozhodujúce. Každý jeden deň vo funkcii, ktorý krivý úlohy polície a jej dobré meno už nesmie byť. A že išiel ,,slúžiť,, nikde inde? Nuž za mojej éry služby stovky kilometrov od rodiny boli takmer samozrejmosťou / čo samozrejme neschvaľujem/.
    Biť gentlemanom je naozaj potrebné a samozrejmé. Ale . Tu sa odmlčím, nakoľko v tomto prípade vôbec nie som gentlemanom. Že prečo?
    Nuž ťažko ním byť, keď aj prezidentka , ako vrchný veliteľ OS nechce vyriešiť patovú situáciu generálov, dôstojníkov, práporčíkov, farárov, matiek, detí a ďalších rodinných príslušníkov armády , ktorí žijú v Trenčíne na Armádnej ulici ako právny bezdomovci. Aj to je prejav vedenia tohto štátu voči nám, bývalým ozbrojencom. Aké gentlemanské - môžu sa hanbiť, aj ministri obrany, aj všetci tí, čo majú v tomto svoje paprče. A je ich veru dosť.
    A vôbec tu v tomto nie je žiadna ideológia, či čokoľvek niečo podobné. Slúžili ste, dobre vám tak. Zabudnite. Že to tak nie je? Nuž a čo tie dve nevalorizácie , či iné smiechoty pre ozbrojencov. Tak, dovi, dopo. Odchádzam zas bojovať so samosprávou v Trenčíne, kde ešte stále funguje cenzúra a zvláštne praktiky jednej Eriky.
    publikované: 31.10.2023 07:37:30 | autor: Ivan Čaniga (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Podľa ministra spravodlivosti Borisa Suska (Smer) je dôvodom zrušenia ÚŠP fakt, že sa stal systémovo zaujatým a len personálne zmeny by túto situáciu neriešili.
    „Systémová zaujatosť je právny pojem, ktorý znamená, že ak je zaujatý vrcholný predstaviteľ nejakej inštitúcie, tak jeho podriadení, aj keby sa on vylúčil z rozhodovania, sú takisto zaujatí, lebo majú tendenciu rozhodovať v prospech svojho nadriadeného tak, aby bol spokojný," konštatoval Susko.
    Ja len dodávam, že potom podľa ministra Suska, aj všetci členovia a prívrženci Smeru - SD sú systémovo zaujatí, lebo majú tendenciu rozhodovať len v prospech svojho šéfa - Fica. A tak analogicky, tiež podľa tohto ministra, treba zrušiť celú stranu Smer -SD a samozrejme, že v zrýchlenom konaní.
    publikované: 08.12.2023 15:56:46 | autor: doko (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Vedia politici vrátane Fica, že argumentum ad hominem
    je klasický (a chybný) argument, ktorý sa v hrubej forme vyskytuje napríklad vtedy, keď odmietame názory niekoho len preto, že je špinavý. Alebo aj preto, že je mladý, šrudovaný, zdravý a nebojí sa ani predsedu vlády Fica ?!?!
    publikované: 21.12.2023 14:25:16 | autor: doko (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Ak nesúhlasite so správaním sa predsedu vlády pána Fica, podpíšte prosím výzvu
    https://www.mojapeticia.sk/campaign/vyzva-pre-roberta-fica:-ospravedlnte-sa-marekovi-janigovi/58dacbec-d285-40cb-86af-5626acfb6f3e?fbclid=IwAR1pdnz7GtxYXq6H0nnDJlSCZygax3LtZYijG0uc-e8qIt6WgRY1ian32Dk&mibextid=xfxF2i
    publikované: 22.12.2023 10:18:09 | autor: doko (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014