doko

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Fico chce v roku 2014 vyhrať prezidentské voľby už v prvom kole

...ak by tomu bolo inak, potom by asi nebol so svoju kandidatúrou čakal do poslednej chvíle, pokiaľ ale neide o vedomý hazard...

Už niekoľkokrát som si povedal, že na súčasnú politiku nebudem reagovať, ale ako vidíte, nedalo mi to a znova píšem. Príčinou reakcie sú  slávnostné reči najnovšieho kandidáta na prezidenta. Niekoľko z jeho citátov:

„Môjmu osobnému rozhodnutiu a rozhodnutiu strany Smer predchádzala úvaha, podľa ktorej súčasná vláda požíva jeden z najsilnejších politických mandátov v Európskej únii (EÚ).“ „Je fakt, že v Smere vyrástlo niekoľko výborných politikov, ktorí, podobne ako ja na začiatku 90. rokov, dostali priestor a preukázali schopnosť niečo urobiť.“ „Bolo by nezodpovedné z mojej strany, keby som išiel kandidovať s tým, že sa strana rozpadne, klesnú jej preferencie, alebo, aby som nevedel, aký krok by mal nasledovať, keby k takémuto niečo došlo.“ „Sme výborný kolektív, žiadna ponorková choroba medzi nami nenastala.“ „Uchádzam sa o pozíciu prezidenta v tej najlepšej politickej kondícii, akú som kedy mal.“

Tieto vety, mne osobne jasne dokazujú, ako si pán Fico priveľmi verí vo svoje sily a svoju všemocnosť, čo by skutočne mohlo znamenať, že sa  celkom reálne spolieha na svoje víťazstvo v prvom kole. Ak by tomu tak nebolo,  potom  by som ja osobne začal pochybovať o jeho politickej  aj právnickej chytrosti.

Totiž, ak voľby v prvom kole nevyhrá, naoko sa nič nedeje, lebo každý s tým, akože ráta. Veď aj sám pán Fico hovorí: „Nemožné, som realista. Prvé kolo vyžaduje nadpolovičnú väčšinu všetkých voličov a to nezíska žiadny kandidát.“ Lenže, ono sa bude pred druhým kolom diať toľko vecí, že nám sa o tom ani nesníva. Okrem iného iste bude musieť odpovedať aj na  otázky typu: Načo bol november 1989, keď zasa máme mať za prezidenta (už po štvrtýkrát) bývalého komunistu? Prečo má frajerky? Prečo sa zamietlo vyšetrovanie Gorily? Nie je na funkciu prezidenta primladý (ešte bude mať len 49 rokov)? Ak je v takej super kondícii, prečo všetky svoje sily nepoužije na splnenie všetkých sľubov, za ktoré mu dali voliči hlasy, aby sa vďaka ním mohol stať predsedom vlády?  Kto jeho kampaň financuje? Ako chce dosiahnuť zvýšenie platov zamestnancov, zníženie zamestnanosti ako prezident, keď sa mu to vôbec nedarí ako predsedovi vlády? A musí rátať s ďalším nespočetným množstvom špiny, ktoré sa naňho vykydá! 

Aj sami Smeráci už budú musieť v tom čase jasne definovať, čo a kto bude robiť, až sa z ich predsedu stane prezident. A tu zrazu zistia, že ich predsedom proklamovaná jednota je fuč. Totiž, ani jeden z jeho podpredsedov nesiaha pánu predsedovi vyššie, než po jeho členky. Čiže, všetci sú na približne rovnako nízkej úrovni.  A tak, ak sa prvý podpredseda dostane na funkciu predsedu potom si druhý, tretí, štvrtý atď. položí otázku: A prečo nie ja, o čo som ja horší?  A je po jednote. Ale toto si povedia aj ostatní funkcionári, ktorí si myslia, že tiež sú najmenej tak dobrí ako ich podpredsedovia.  Preto sa môže stať, že pán Fico druhé kolo prehrá nielen preto, že sa zmobilizujú jeho neprajníci, ale aj preto, že proti nemu pôjdu aj jeho členovia, ktorí nebudú odmenení tak ako by chceli. No my vieme, že prehra v druhom kole na Slovensku už v minulosti bola a spôsobila zhasnutie politickej hviezdy nielen politickej osobnosti, ale aj celej strany či hnutia.

A čo nastane, ak voľby vyhrá hneď v prvom kole?  Sláva Smeru-SD aj Fica dosiahne nebeských výšin. No ten pád z týchto výšok, a k tomu by určite po nejakom čase došlo, žiadna strana nemôže prežiť. Nie raz sa už stalo, že víťazí sa navzájom „požrali.“ 

Hoci to bude znieť ako paradox, ale je úplne jedno, či pán Fico voľby vyhrá alebo prehrá, svojej strane, koniec koncov,  vždy iba uškodí. Preto som presvedčený, že rozhodnutie pána Fica, isť do volieb o prezidentské kreslo teraz, v tomto čase, je jeho veľkým omylom. O to viac, že prvé kolo prezidentských volieb má byť v sobotu 15. marca 2014, čo je z pohľadu histórie tiež mnoho vravný dátum.  No ale čo, počkajme si  necelé 3 mesiace a uvidíme.

Pekný  a pokojný čas, prajem všetkým v tomto predvianočnom období, o to viac, že aj „vďaka“ našim rozhádaným politikom je to obdobie, na hony vzdialené od podstaty a atmosféry Vianoc. doko


Komentáre,názory | stály odkaz

Komentáre

  1. ale no tak,
    ze ficko bude kandidovat,bolo jasne uz v case,ked mlzil a vyhybal sa odpovediam na tuto otazku.a myslim,ze nez zhasne jeho strana,najprv zhasne nasa, v case jeho zvolenia, uz totalne totalitna republika,pretoze to je asi posledny post,co potrebuje dosledne obsadit,ked odide jeho babka-gasparko,ved ak nahodou niekoho nedajboze odsudia,bude treba osefovat amnestie a podobne...
    publikované: 19.12.2013 18:54:25 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  2. nezabúdajme,
    že podľa predsedu strany SMRAD, proti kandidát na župana v BB, ktorého malo poraziť aj vrece zemiakov, porazil podpredsedu strany SMRAD.
    Časy sa menia a už viacerým došlo aké majú a čo sú to tie ISTOTY od strany SMRAD
    publikované: 21.12.2013 12:37:41 | autor: hocikto (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Isto...
    ...je to náš KONIEC!
    publikované: 22.12.2013 13:58:18 | autor: angelote (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Máš vo všetkom pravdu,
    ale všetkým okolo je už z neho a z tejto celej situácie tak zle, že na to začínajú kašľať.
    Hanbím sa, že z môjho rodného mesta pochádza takýto človek.
    publikované: 30.12.2013 08:15:51 | autor: Lenulil (e-mail, web, autorizovaný)
  5. Chýbajúce hlasy.
    Koľko je vojakov a bývalých vojakov,koľko je policajtov a bývalých policajtov,určite od nich nedostane ani jeden hlas.
    publikované: 12.01.2014 13:11:31 | autor: SCHEIBENREIF (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. Ešte viac chýbajúcich hlasov
    A to si milý pisateľ zabudol k vojakom a policajtom pripočítať ich manželky deti s ich rodinami a známymi. Ďalej odrbaných cigánov, ubiedených dôchodcov, ošklbané zdravotné sestry s rodinami a ich známymi, hasičský zbor, zbor nápravne výchovnej služby atď. No a beda keď sa prebudia tí voliči, ktorí nechdili voliť a tých bolo min 75 % z oprávnených voličov. Fickovi ostane len tých pár prismraďovačov v tej jeho klokanej diere. Dopadne horšie ako sám myslel. Ľudia sa musia ale prebudiť a ísť voliť. Je jedno koho, len nie Ficka.
    publikované: 14.01.2014 18:40:03 | autor: ZORO (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014