doko

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Cez Prešov radšej nejazdite

... pravda, pokiaľ máte dosť času, potom to risknite ... aj fotky...

Viem, niekto musí, ale potom sa vyzbrojte nekonečnou trpezlivosťou. Prečo ? To, že v Prešove pre kalamitu v doprave,  už skôr vyhlásili mimoriadny stav, mnoho motoristov vie, ale to, že v lete 2018 sú v Prešove v jednom termíne opravované križovatky na najkritickejších dopravných miestach mesta Prešov, ešte mnohí vodiči nevedia. Poďme poporiadku.

1. Levočská ulica na vstupe od Popradu je  známa kolónami už od minulého roka. Teraz  k tomu pribudol aj úsek od križovatky ul. Obrancov mieru-ul.  Levočská za železničný priechod. Obchádzková trasa bude určite komplikovaná.

2. Medzistaničný priestor pri vjazde od Košíc je už tiež v plnej rekonštrukcii. Mnohí chodci tu prechádzajú mimo vyznačený priechod, a tak tam stále hrozí kolízia s dopravným prostriedkom.

3. Výstavba kruhovej križovatky pri OD Tesco v priesečníku ulíc: Východná-Solivarská je v plnej rekonštrukcii. Doprava je v maximálnej miere obmedzená.

4.Pri zbúranom  Tescu na ul. Štefánikovej je cesta sústavne poškodzovaná po otrasoch od vedľa pracujúcich stavebných strojoch.

5. Búracie práce by tiež mali prebiehať na demolácii futbalového štadióna na ul. Čapajevovej.

6. Križovatka Rusínska - armgen. Svobodu na Sekčove, stále nie je dokončená a pribudla k nej, o pár metrov ďalej nachádzajúca sa križovatka armgen Svobodu-Pod Táborom, a časť cesty oproti poliklinike. Tento úsek je tak komplikovaný, že zakázali od predmetnej križovatky prejazd tranzitnej doprave po ulici armgen. Svobodu smerom na Košice. Ale ako je to už na Slovensku zvykom, zákaz sa  ešte akosi nevžil.

  



Ak by ste predsa len chceli vedieť, po akej trase by bolo najlepšie cez Prešov prejsť aby ste nemuseli stáť v kilometrových kolónach,  tak s trochou recesie by som odporučil  Hlavnú ulicu. Tá je prázdna, jazdí po nej iba MHD. Možno, že ak by popod okná radnice skutočne, vo dne v noci  jazdili 40 tonové kamióny, potom by asi niekto na MsÚ konečne začal uvažovať, či je správne, ak v jednom termíne sú v meste Prešov, hoci aj pre dlho očakávanú rekonštrukciu katastrofálnych ciest, zablokované najkritickejšie dopravné uzly. Príjemnú cestu po prešovských cestách praje doko.

Viac fotiek na https://commons.wikimedia.org/w/index.php?title=Special:ListFiles/Doko&ilshowall=1


Cestovanie po Slovensku | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014