doko

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Buče - to urobila svoloč fašistická

... 4.4.2022 .. Kirill - „ Rusko je mierumilovná krajina. Absolútne sa nesnažíme o vojnu ani o nič, čo by mohlo ublížiť ostatným" .. ?!?!?!

Už 40 dní trvá vojna, kde Rusko okupuje a trýzni Ukrajinu. Normálni ľudia vedia, že každá vojna prináša len a len hrôzy. Ani táto nie je výnimka.  A jej hrôzy sa v plnej nahote odhaľujú aj v 3. tisícročí a civilizovaný svet je úplne šokovaný a zhrozený, stačí vysloviť názov ukrajinského mesta Buče. Pre tých, čo ešte nevedia o čom je reč, odcitujem slova prezidenta Ukrajiny Zelenského, ktoré povedal 3.4.2022. ... "V Buči boli zabité stovky ľudí. Mučení, zastrelení civilisti. Telá na uliciach, zamínované oblasti. Dokonca aj telá mŕtvych boli podmínované! Všade prítomné dôsledky rabovania. Koncentrované zlo navštívilo našu zem. Zabijaci. Kati. Násilníci. Rabovači. Ktorí si hovoria armáda. Prečo škrtili ženy po tom, čo im z uší vytrhli náušnice? Ako mohli byť ženy znásilňované a zabíjané pred očami detí? Prečo sa ich telám nedostalo úcty ani po smrti? Prečo tanky drvili telá ľudí?" ...

Strašné to  slová. Ja ich  doplním, aj o názor jedného z preživších, starších obyvateľov Buče, ktorého charakteristika toho, čo  tam musel prežiť obsahuje jedno, vlastne dve slová a tie už obleteli celý svet. O konaní ruských okupantov v Buči povedal : ...„svoloč fašistická“.... Slovo svoloč, som prvýkrát počul od mojej mamky, keď nás ako deti upozorňovala, aby sme sa nehrali so svoločou. Až teraz som siahol po jazykovom slovníku kde som si význam tohto slova úplne ozrejmil. Tam sa totiž píše, že slovo svoloč sa vyskytuje nielen v ruskom, ukrajinskom ale aj v slovenskom jazyku. Slovník SAV ho približuje ako nadávku s nasledujúcimi výrazmi: bastard, banda, bagáž, brandža, čvarga, horda, svorka, zberba, háveď, cháska, chamraď, chrapač, hyd, žobrota, perepuť, luza, zlezba, zlezeň, tlupa. A mala by to byť skupina ľudí, ktorú charakterizuje jej výzor, správanie, názory či majetkové pomery.

A predstavte si, že túto skupinu tvorov, ktorá nosí ruské uniformy a jej hnusné skutky páchané na Ukrajine, dokáže ešte niekto aj obhajovať. A nie sú to iba slovenskí, proruskí trollovia, ale napríklad aj pravoslávny moskovský patriarcha Kirill, blízky spojenec ruského prezidenta Putina,  ktorý počas nedeľnej  bohoslužby v chráme ozbrojených síl Ruskej federácie v meste Kubinka neďaleko Moskvy povedal, že ... „ Rusko je mierumilovná krajina. Absolútne sa nesnažíme o vojnu ani o nič, čo by mohlo ublížiť ostatným". Podobnú rétoriku používa aj hovorkyňa ruského ministerstva zahraničia Zacharovová. Tá vyhlásila, že ...“snímky mŕtvych v Buči boli vyhotovené na príkaz USA, aby mohli slúžiť na obviňovanie Ruska.“ To skutočne nepotrebuje žiadny ďalší komentár. Môj názor je, že krajina a jej ľudia, ktorá vierolomne napadne iný štát, vedie na jeho území vojnu, nemôže a nesmie mať ani smietku práva na obhajovanie  a ospravedlňovanie  zverstiev, páchaných jej občanmi na Ukrajine. Jediné, načo má mať Rusko a jeho zločinci právo, je právo na spravodlivý súdny proces, ktorý zákonite  musí prísť po skončení tejto hnusnej vojny. Svetu mier, želám všetkým ľuďom na planéte. doko


Komentáre,názory | stály odkaz

Komentáre

  1. Rusko je mierumilovná krajina, je to síce veta na smiedch cez slzy,
    ale toto vtĺkajú Rusom do hláv ich cirkevné a politické špičky. O akú mierumilovnosť ide sa mohol na Ďalekom východe presvedčiť aj prezident Bieloruska, kde bol na pozvanie Putina. Mne sa zdalo, že Lukašenko bol v takej pozícii ako ktorýkoľvek ruský gubernátor. Ono to pohostenie v nehostinných oblastiach Sibíri, mohlo tiež znamenať aj varovanie. Pozor páni z Bieloruska, až nebudete počúvať Rusko, miesta na Sibíri je dosť aj pre vás. nielen pre 500 000 už tam umiestnených Ukrajincov. Tak teda vyzerá ruská mierumilovnosť.
    publikované: 14.04.2022 09:49:45 | autor: doko (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014