doko

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Bláznivé hlavy v horúcom lete

....Tieto bláznovstvá ale neplodia len horúčavy, tie po čase pominú, nás skôr ohrozujú slabo chladené, prehriate hlavy,...

Na Slovensku je v lete tak, ako má v lete byť. Jedným slovom je horúco. Doslova a do písmena. Všetkým je horúco od slnečných lúčov, no sú aj takí, že sa im to máli, tak si ešte prikurujú svojimi rečami alebo skutkami. A tak sa môžeme dozvedieť horúce informácie, a to priamo  z najvyšších poschodí nášho Slovenska. Napríklad, že  jeden obyčajný poslanec povedal, že  jeden predseda vlády SR,  má na účtoch v zahraničí pár drobných, nejakých 674 miliónov dolárov, ale nič sa mu nemôže stať, lebo má na najdôležitejších miestach svojich priateľov. Zato on, obyčajný človek, ktorý nikdy na dani neulial ani halier, neskoršie cent, nemá známych nikde a preto sa mu vraj po jeho dome, ponevierajú nejakí vyšetrovatelia, ktorí čosi hľadajú a nič nemôžu nájsť.  Keby mu povedali čo hľadajú, tak im pomôže, Ale oni len zaryto mlčia.

Na nižšom poschodí sú tiež riadne horúčavy. Jedna súkromná firma, ktorá vlastní takmer ultraľahké vrtuľníky, zarába milióny na tom, že učí lietať  vojenských pilotov ťažkých bojových vrtuľníkov, ktorí potom majú problémy lebo to, čo sa naučili na „trabantoch“ im nijako neposlúži pri lietaní na „kamiónoch“. A tak sa potom musia znova školiť na ťažkých „kamiónoch“, za ďalšie naše  ťažké milióny, aby na nich mohli aspoň ako tak lietať.  A tak sa potom nedivíme, že  im chýbajú predpísané hodiny na výcvik v lietaní, čo sa nemusí vždy skončiť dobre. A potom sa zasa  nedivme, že veľké horúčavy postihnú aj jedného pána, z úplne najvyššieho poschodia, a to až tak, že akosi pozabudol prísť aj na štátny  vojenský pohreb.

Na inom vysokom poschodí, majú asi tiež riadne horúco, inak by si len veľmi ťažko niekto mohol vymyslieť  to, že treba takmer naraz, (cez letné prázdniny)  z našich diaľnic  povyhadzovať, čo najviac funkčných oceľových zvodidiel a nahradiť ich betónovými zábranami.  A tak, ak sa chcete dostať z východu Slovenska na západ alebo naopak, rátajte  s tým, že počas týchto horúčav, vás na našich diaľniciach čakajú úseky, kde    pri rýchlosti 10 až 20 km/hod, prerušenej nespočetným státím, odíde chladenie, prehrejete motor, praskne klinový remeň, omdlie niekto v aute alebo sa prihodí niečo iné.  A aby to bolo ešte grotesknejšie, musíte rátať aj s takými úsekmi, kde síce niet pri práci ani živej duše, ale rýchlosť je tam, a to v obidvoch pruhoch jedným smerom, obmedzená zo 130 postupne na 100, 80 až 60  km/hod, no veselo sa tam jazdí v obidvoch pruhoch súbežne a tých, čo sa snažia dodržať stanovenú rýchlosť, majú ostatní šoféri za bláznov. To ani nehovorím, že ísť popod Strečno v ľavom, rýchlejšom pruhu povolenou 90-kou, je tiež z kategórie fantázie, lebo v tom pravom, kde sa môže ísť len 70-kou, jazdia touto rýchlosťou asi len pokazené vozidlá. A úplnou čerešničkou na torte, ťažko zrozumiteľnej slovenskej dopravy, je jazda od Trnavy do Bratislavy alebo naopak a jazda po diaľnici v Bratislave. Tam skoro nikto nemôže dodržať stanovenú najvyššiu rýchlosť. Na D1 preto, že tu iba biele vrany jazdia 110-kou a v Bratislave zasa, preto, že  90-kou tam asi nejazdí nikto, lebo na každom kilometri je nejaká zápcha a ste radi, ak sa vôbec hýbete.

Ale ani na prízemí  to tiež nie je o nič lepšie. Prídete domov a zistíte, že máte v schránke oznámenie o uložení zásielky. Napodiv  je tam napísané, kto po vás túži. Je to vaša správcovská spoločnosť, ktorá  nejakým zázrakom zistila, že vám ročné vyúčtovanie za služby spojené s užívaním bytu, nevypočítala dobre,  a tak sa rozhodla zaslať opravené vyúčtovanie.  Porovnáte si staré, aj opravené vyúčtovanie a zistíte, že  vám na preplatku vyplatili o 12 slovenských centov viac a preto, vám oznamujú, že si túto sumu dajú zaplatiť pri nasledujúcom ročnom vyúčtovaní. No, ak sa pozriete na cenu doporučenej zásielky, ktorá je vo výške 1 euro a 15 centov,  začnete vážne uvažovať o tom, či už horúčavy neovplyvnili aj vás, alebo či sa vám náhodou iba nesníva. Potom, ak ste  neomdleli a trocha zauvažujete, tak zistíte, že je to vlastne dobrý biznis, ale na úkor vás.   Lebo takáto súkromná firma, pri takom to zvrátenom myslení, nebude mať žiadny problém, náklady za doručenie naúčtovať  vám, v položke iné výdavky.

Tieto bláznovstvá ale neplodia len horúčavy, tie po čase pominú, nás  skôr ohrozujú slabo chladené, prehriate hlavy, niektorých našich jedných spoluobčanov, ktorí tu spravidla ostanú aj po horúčavách.

Aj napriek tomu, všetkým prajem pekný zvyšok leta, doko.


Príbehy, postrehy | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014