doko

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Akí ľudia dosiahnu vysoký vek ?

...O čom sa v minulosti písalo ? (3) (rok 1936)
Takže dnes to bude o tom, ako si v roku 1935 ľudia predstavovali cestu na dosiahnutie vysokého veku. Budem citovať doslova.

Akí ľudia dosiahnu vysoký vek ?

Profesor Mortnier vydal dielo, pojednávajúce o ľudskom veku. Podľa neho ľudí, ktorí sa dožijú dlhého veku, poznať po tomto:

majú dobre vyvinutý trup, ruky s krátkymi prstami a nízko ležiace ušné otvory, čo je znakom toho, že modzog takýchto ľudí je uložený hlboko. Ďalej široké nozdry, ktoré sú znakom veľkých pľúc. Telesnej i duševnej sily takíto ľudia dosahujú vraj neskoršie, ako ľudia krátkeho veku. Ľudia, ktorí dosiahnu dlhý vek, pri sedení zdajú sa byť veľkými, a naopak keď stoja, zdajú sa byť malými.

Škoda, že pán profesor si nemôže svoju teóriu overiť na súčasných, dlhovekých ľuďoch. Asi by zistil, že sa veľmi mýlil. Mne ten jeho popis pripomína tvorov, ktorí ešte žijú v divokej džungli. Tí, pokiaľ je to známe, majú naopak problém dožiť sa dnešného obyčajného priemerného ľudského veku. Nie každý môže byť vedcom a zároveň  aj prorokom. 

Nabudúce - ako sa vyliečiť z nervozity ?

Pekný deň. doko

Ak si chcete prečítať predchádzajúci článok na túto kliknite si na
doko.blog.pravda.sk/detail-o-com-sa-pisalo----2-.html


Oprášené zaujímavosti | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014